Sunday, 25 November 2012

paLing Tua paLing ngok


pkenaLan bmuLa sTeLah kwn bkaTa 'budak kacamaTa bju bru Tu sLaLu pegi mkn kT cfe'. bju bru bju iTaLy i guess... (dia pminaT iTaLy)... THE AZZURi... pd mLm hr kami pn ke cfe uTk mkn n bbuaL (berkenaL2an La)... rupa2nya bju bru Tu sma umo ngn ak.kua3.. yg Lain smua umur 18, kami 19.huhu..
Mm, seperTi biasa. TggaL d pranTauan, awaL2 bLagak ckp kL La kononnya. Tp ambk kau !!! smua gengs pnTai Tmur.hahahahaha.. TgeLak ak. dLm 10org hnya sorg je bdk uTara(jidin iTam).hahaha..

hr bLaLu dgn mduduki exam cLass TuToriaL rasanya. rsuLT dia TerTggi kuT. Tp ak x syak Lg dia anTara sTudenT cmrLang. Mm, exam Tu pnenTuan duk kLs2 mana. Then ak dpT kLs B. dgn penenTuan ILLahi, ak sekLs dgn dia. ak rapaT sesgT ngn dia. hr2 kami 'bahan' c jidin uTara Tu.hehe.. sory jidin.haha.. ak x henTi2 mngumpaT. Lma kLamaan ak bru prasan yg dia Tu bapak La baik orgnya. dia Terpaksa dgr umpaTan dari muLuT ak.kua3..


dia muLa berjinak dgn fb pd masa Tu jgk La (sem 1). ni pn bpunca dari ak. mngada pegi ajar. dia pndai upLoad m'upLoad pics daaa... sem Tu memg bykLa dia upLoad gmbr2. Then finaL exam dh dekaT dh. kami 'STDY' La kononnya.huhu (Tp dia memg sTdy bTuL2).. dLm exam Tu, diaLah ak aim... ak Tru dia.hehehe.. makLumLah kawaLan exam xkeTaT sgT kT sana.huhu..

LasT paper hr apa nTah, Then ak TerTdo pas sTdy Tu... ak ni Tdo ganas ckiT.haha.. ada sorg Lembaga iTam Tu Tdo Tepi ak. ak TerpeLuk dia. ok je kan. ak Tdo memg xsedar dh. Tapi !!! ada La pLk org Tangkap gmbr Tu... fuLamak !!! upLoad kT fb weyhhh !!! huh!!! LasT paper Tu... sTress yg amaT. Then dia prasan ak Trasa hT dgn dia, dia pun dLeTed La gmbr Tu. (ak TeTap maLu weyhhh)... mujurLah gmbr Tu muka ak mhadap ke bLkg Tp bju Tdo ak Tu ada Terpapar nma ak.huh!!! nsbaik org xTerbaca. abes mcm Tu je. im frgived dia La.huhu..

sem dua... ak muLa renggang dgn dia sbb apa, sbb dia dh muLa bahan ak jgk.huhu.. dLu kami saLing bahan mbahan jidin, Tp ni Turn ak ngn jidin pLk kna bahan kT dia. ACTUALLY, sgT membina ayaT2 bahan dia Tu. dia Tegur kburukan prangai kTe sbnrnya. Mm, sem 2 jgkLa ak pindah rumah. dgn harapan nk Lari drpd dia, Tp dia ikuT jgk ak pindah.huh... ak dh cuak... darah dh naik... dh muLa BENCi...


ak muLa mceriTakan kburukan dia. Tp memg bTuL2 kburukan La. xmain r reka2 ciTe. xnak gTau r apa yg ak pburukkan... dh2,,,


sem 3... ksengsaraan... sdikiT dmi sdikiT mnunjukkan kLemahan n kbodohan masing2 TeruTama jeLas pd diri ak.huhu.. ends~~~


concLusionnya, byk sgT ak bLjr dari dia TeruTama TTg ISLAM or kehidupan bpandukan SUNNAH NABi SAW. Tenks sahabaT... u makes me sTrong here !!!


Nuju,,, kamu bTuL2 dkaTakan sahabaT...


(T@UFiQTeruk...~CooL, Sabar, Senyum Sokmo~ (^_^)

Thursday, 22 November 2012

Bukan Sekadar Perasaan

keadaan x bsyukur memang bkn skadar prasaan.
inginkan ssuaTu yg sLaLu bagus n kena pd TasTe.

bkn skadar prasaan mnginginkan ssuaTu yg baik dLm masa isTiqamah (berTerusan).
TidakLah mudah uTk mLakukan kbaikan scara isTiqamah.

mLakukan kjahaTan bkn skadar prasaan.
kjahaTan dLakukan demi mmenTingkan diri.

bkn skadar prasaan membeLa diri.
menjaga nama baik diri ini.

haTi benar2 curiga bkn skadar prasaan.
mmuTarbeLiTkan keadaan yg mnipu haTi diri.

berTerusan bkn skadar prasaan
???????????????????????????
(T@UFiQTeruk...) ~CooL, Sabar, Senyum Sokmo~ (^_^)